پایان نامه تاثیر شدت نور و سن برگ روی بعضی از نشان گرهای فیزیولوژیکی یاس زرد

چکیده

در این تحقیق، اثرات شدت نور و نیز سن برگ روی میزان برخی از نشان گرهای بیوشیمیایی مانند کلروفیل a، b، کاروتنوئید، فلاوونوئید، پرولین، پروتئین، قندهای محلول و نامحلول و برخی عناصر در برگ های یاس زرد (Forsythia intermedia) در ساعات مختلف روز ( ۸، ۱۲ و ۱۸ ) در ماه­های خرداد و مرداد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که در مرداد ماه برگ های سایه ای در مقایسه با برگ­های هم ردیف آفتابی میزان کلروفیل a،  bو کارتنوئید بیشتری داشتند درحالی که در خرداد ماه در اکثر نمونه­ها تفاوت معنی دار بین برگ­های سایه ای در مقایسه با برگ های هم ردیف آفتابی وجود نداشت. به جز خرداد ماه بالاترین میزان این رنگیزه ها در برگ های میانی و یا پایینی هر دو رژیم نوری دیده شد. میزان آنتوسیانین و فلاوونوئید در اغلب نمونه ها ، تفاوت معنی دار بین برگ های سایه ای با برگ­های آفتابی نشان نداد. در بیشتر نمونه ها ، برگ های آفتابی میزان پرولین، پروتئین و قند بیشتری نسبت به برگ های هم ردیف سایه ای داشتند و بیشترین میزان این ترکیبات در برگ های جوان ( بالایی) و یا بالغ ( میانی) هر ۲ رژیم نوری دیده شد. نتایج بررسی میزان عناصر نشان داد که به جز منیزیم که برای هر دو نوع برگ­های سایه ای و آفتابی تفاوت غیرمعنی­دار  نشان داد ، در اغلب نمونه­ها، برگ­های سایه ای میزان عناصر کلسیم، سدیم، پتاسیم و فسفر بیشتری از برگ های آفتابی داشتند. از نظر تأثیر سن برگ بر روی این عناصر، بالاترین میزان کلسیم و منیزیم در برگ­های پایینی ( مسن ) هر دو رژیم نوری دیده شد. در خرداد بالاترین میزان فسفر، در برگ­های بالایی هر دو رژیم نوری وجود داشت.

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                            

چکیده………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱

پیش گفتار    …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲

فصل اول: مروری بر تحقیقات گذشته…………………………………………………………………………………………………. ۳

۱-۱- رده بندی یاس زرد ………………………………………………………………………………………………………………….. ۴

۱-۲- خاستگاه………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۴

۱-۳- ویژگی های گیاه شناختی و سیستماتیکی یاس زرد………………………………………………………………………. ۴

۱-۴- شرایط زیستگاه………………………………………………………………………………………………………………………… ۵

۱-۵- روش تکثیر………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶

۱-۶- کاربردهای یاس زرد………………………………………………………………………………………………………………….. ۶

۱-۷- رده­بندی ارقام زراعی………………………………………………………………………………………………………………… ۶

۱-۸- نور………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۶

۱-۹- فتوسنتز در محیط های سایه و آفتاب………………………………………………………………………………………….. ۷

۱-۱۰- تفاوت های برگ های سایه­ای و آفتابی……………………………………………………………………………………… ۸

۱-۱۰-۱- تفاوت های ساختاری……………………………………………………………………………………………………. ۸

۱-۱۰-۲- تفاوت های بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………………………. ۹

۱-۱۰-۲-۱- تفاوت در میزان رنگیزه ها…………………………………………………………………………………… ۹

۱-۱۰-۲-۲- تفاوت در میزان پرولین……………………………………………………………………………………….. ۱۱

۱-۱۰-۲-۳- تفاوت در میزان کربوهیدرات ها………………………………………………………………………….. ۱۲

۱-۱۰-۲-۴- تفاوت در میزان پروتئین……………………………………………………………………………………… ۱۲

۱-۱۱- ویژگی های برگ های جوان و مسن…………………………………………………………………………………………. ۱۳

۱-۱۱-۱- تفاوت ساختار کلروپلاست در برگ های جوان و مسن…………………………………………………….. ۱۶

۱-۱۲- عناصر……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۷

فصل دوم: مواد و روش ها…………………………………………………………………………………………………………………. ۲۰

۲-۱- موقعیت جغرافیایی شهرستان مرند…………………………………………………………………………………………….. ۲۱

۲-۲- جمع­آوری نمونه های گیاهی……………………………………………………………………………………………………… ۲۱

۲-۳- سنجش کلروفیل و کاروتنوئید…………………………………………………………………………………………………….. ۲۲

۲-۴- سنجش آنتوسیانین……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۲

۲-۵- سنجش فلاوونوئید……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳

۲-۶- سنجش پرولین…………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳

۲-۷- سنجش پروتئین………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۴

۲-۸- سنجش قندهای محلول و نامحلول……………………………………………………………………………………………… ۲۶

۲-۹- سنجش عناصر………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۷

۲-۹-۱- سنجش کلسیم و منیزیم ……………………………………………………………………………………………………. ۲۸

۲-۹-۲- سنجش سدیم و پتاسیم……………………………………………………………………………………………………… ۲۸

۲-۹-۳- سنجش میزان فسفر…………………………………………………………………………………………………………… ۲۸

۲-۱۰- پردازش داده ها……………………………………………………………………………………………………………………… ۲۹

فصل سوم: نتایج………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۰

۳-۱- تغییرات میزان کلروفیل a………………………………………………………………………………………………………….. 31

3-2- تغییرات میزان کلروفیل b…………………………………………………………………………………………………………. 33

3-3- تغییرات میزان کاروتنوئید………………………………………………………………………………………………………….. ۳۴

۳-۴- تغییرات میزان آنتوسیانین ها……………………………………………………………………………………………………… ۳۵

۳-۵- تغییرات میزان فلاوونوئیدها………………………………………………………………………………………………………. ۳۷

۳-۵-۱- تغییرات میزان فلاوونوئیدها در طول موج  nm270  ………………………………………………………… ۳۷

۳-۵-۲- تغییرات میزان فلاوونوئیدها در طول موج  nm300………………………………………………………….. 38

3-5-3 تغییرات میزان فلاوونوئیدها در طول موج  nm330…………………………………………………………….. 39

3-6- تغییرات میزان پرولین……………………………………………………………………………………………………………….. ۴۱

۳-۷- تغییرات میزان پروتئین……………………………………………………………………………………………………………… ۴۳

۳-۸- تغییرات میزان قند محلول…………………………………………………………………………………………………………. ۴۴

۳-۹- تغییرات میزان قند نامحلول………………………………………………………………………………………………………. ۴۶

۳-۱۰- تغییرات میزان عناصر……………………………………………………………………………………………………………… ۴۸

۳-۱۰-۱- تغییرات میزان کلسیم……………………………………………………………………………………………………. ۴۸

۳-۱۰-۲- تغییرات میزان منیزیم……………………………………………………………………………………………………. ۵۰

۳-۱۰-۳- تغییرات میزان پتاسیم……………………………………………………………………………………………………. ۵۱

۳-۱۰-۴- تغییرات میزان سدیم…………………………………………………………………………………………………….. ۵۳

۳-۱۰-۵- تغییرات میزان فسفر……………………………………………………………………………………………………… ۵۴

فصل چهارم :بحث و نتیجه گیری ………………………………………………………………………………………………………. ۸۱

۴-۱- تفسیر نتایج حاصل از میزان کلروفیل a و b………………………………………………………………………………… 82

4-2- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان کاروتنوئید……………………………………………………………………. ۸۳

۴-۳- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان آنتوسیانین……………………………………………………………………. ۸۴

۴-۴- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان فلاوونوئیدها………………………………………………………………… ۸۵

۴-۵- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان پرولین…………………………………………………………………………. ۸۵

۴-۶- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان پروتئین……………………………………………………………………….. ۸۶

۴-۷- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان قند محلول و قند نامحلول…………………………………………….. ۸۷

۴-۸- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان کلسیم و منیزیم…………………………………………………………….. ۸۸

۴-۹- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان سدیم و پتاسیم……………………………………………………………… ۸۹

۴-۱۰- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان فسفر…………………………………………………………………………. ۹۰

پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۹۱

منابع فارسی ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ۹۲

منابع انگلیسی …………………………………………………………………………………………………………………………………… ۹۲

Abstract………………………………………………………………………………………………………………………………………… 96

فهرست جداول

عنوان                                                                                                      

جدول ۳-۱- مقادیر کلروفیلa  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۷

جدول ۳-۲- مقادیر کلروفیلb  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۷

جدول ۳-۳- مقادیر کاروتنوئید در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۸

جدول ۳-۴- مقادیر آنتوسیانین در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۸

جدول ۳-۵- مقادیر فلاوونوئید در طول موج nm270  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۹

جدول ۳-۶- مقادیر فلاوونوئید در طول موج nm300  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۹

جدول ۳-۷- مقادیر فلاوونوئید در طول موج nm330  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۰

جدول ۳-۸- مقادیر پرولین در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۰

جدول ۳-۹- مقادیر پروتئین در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۱

جدول ۳-۱۰- مقادیر قند محلول در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۱

جدول ۳-۱۱- مقادیر قند نامحلول در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۲

جدول ۳-۱۲- مقادیر کلسیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۲

جدول ۳-۱۳- مقادیر منیزیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۳

جدول ۳-۱۴- مقادیر پتاسیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۳

جدول ۳-۱۵- مقادیر سدیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۴

جدول ۳-۱۶- مقادیر فسفر در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۴

فهرست نمودارها

عنوان

نمودار ۳-۱- غلظت کلروفیل a در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه         ۶۵

نمودار ۳-۲- غلظت کلروفیل a در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۵

نمودار ۳-۳- غلظت کلروفیلb در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه          ۶۶

نمودار ۳-۴- غلظت کلروفیل b در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۶

نمودار ۳-۵- غلظت کاروتنوئید در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه         ۶۷

نمودار ۳-۶- غلظت کاروتنوئید در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۷

نمودار ۳-۷- غلظت آنتوسیانین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه         ۶۸

نمودار ۳-۸- غلظت آنتوسیانین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۸

نمودار ۳-۹- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm270 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۹

نمودار ۳-۱۰- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm270 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۹

نمودار ۳-۱۱- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm300 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۷۰

نمودار ۳-۱۲- غلظت فلاونوئید در طول موج  nm300 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۰

نمودار ۳-۱۳- غلظت فلاوونوئید در طول موج   nm330 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۷۱

نمودار ۳-۱۴- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm330 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۱

نمودار ۳-۱۵- غلظت پرولین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۲

نمودار ۳-۱۶- غلظت پرولین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۲

نمودار ۳-۱۷- غلظت پروتیئن در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه          ۷۳

نمودار ۳-۱۸- غلظت پروتیئن در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه           ۷۳

نمودار ۳-۱۹- غلظت قند محلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه      ۷۴

نمودار ۳-۲۰- غلظت قند محلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه       ۷۴

نمودار ۳-۲۱- غلظت قند نامحلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه     ۷۵

نمودار ۳-۲۲- غلظت قند نامحلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه      ۷۵

نمودار ۳-۲۳- غلظت کلسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۶

نمودار ۳-۲۴- غلظت کلسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه ۷۶

نمودار ۳-۲۵- غلظت منیزیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۷

نمودار ۳-۲۶- غلظت منیزیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه ۷۷

نمودار ۳-۲۷- غلظت پتاسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۸

نمودار ۳-۲۸- غلظت پتاسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه ۷۸

نمودار ۳-۲۹- غلظت سدیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه ۷۹

نمودار ۳-۳۰- غلظت سدیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه  ۷۹

نمودار ۳-۳۱- غلظت فسفر در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه ۸۰

نمودار ۳-۳۲- غلظت فسفر در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه  ۸۰

فهرست اشکال

عنوان                                                                                                                   

شکل ۲-۱- منحنی استاندارد پرولین……………………………………………………………………………………………………. ۲۴

شکل ۲-۲- منحنی استاندارد پروتئین………………………………………………………………………………………………….. ۲۵

شکل ۲-۳- منحنی استاندارد قند………………………………………………………………………………………………………… ۲۷

 شکل ۲-۴- منحنی استاندارد فسفر……………………………………………………………………………………………………….. ۲۹

منابع فارسی

۱)   زایگر، ا.، ل.، ۲۰۰۲، فیزیولوژی گیاهی، ویرایش سوم، ترجمه گروه مترجمین، انتشارات خانه زیست شناسی ، صفحات ۱۹۳، ۲۱۰، ۲۱۴٫

۲)   سید مرندی، ه.، ۱۳۸۷، نگاهی به تاریخ مرند، انتشارات احساس، صفحه ۴۳٫

۳)   لمبرز، ه.، ف.، پونز، ت.، ۱۳۸۴، اکوفیزیولوژی گیاهی، ترجمه کوچکی، ع. و همکاران، جلد ۱، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، صفحات ۶۳، ۶۴ ،۷۷٫

۴)   مظفریان، و.، ۱۳۸۳، درختان و درختچه های ایران، صفحه ۴۵۳٫

۵)   مؤمن رومیانی، ع.، ۱۳۸۰، معرفی یک صد گونه درخت و درخچه زینتی مناسب برای طراحی فضای سبز، انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، صفحه ۳۸٫

۶)   می نارد، جی. ه.، اورکات، د. ام.، ۱۳۷۲، فیزیولوژی گیاهان در شرایط دشوار، ترجمه حکمت شعار، ح.، انتشارات نیکنام، صفحات ۱۰۹ و ۱۳۸

دانلود فایل

تاثیر شدت نور و سن برگ روی بعضی از نشان گرهای فیزیولوژیکی یاس زرد (Forsythia intermedia)

چکیده

در این تحقیق، اثرات شدت نور و نیز سن برگ روی میزان برخی از نشان گرهای بیوشیمیایی مانند کلروفیل a، b، کاروتنوئید، فلاوونوئید، پرولین، پروتئین، قندهای محلول و نامحلول و برخی عناصر در برگ های یاس زرد (Forsythia intermedia) در ساعات مختلف روز ( ۸، ۱۲ و ۱۸ ) در ماه­های خرداد و مرداد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که در مرداد ماه برگ های سایه ای در مقایسه با برگ­های هم ردیف آفتابی میزان کلروفیل a،  bو کارتنوئید بیشتری داشتند درحالی که در خرداد ماه در اکثر نمونه­ها تفاوت معنی دار بین برگ­های سایه ای در مقایسه با برگ های هم ردیف آفتابی وجود نداشت. به جز خرداد ماه بالاترین میزان این رنگیزه ها در برگ های میانی و یا پایینی هر دو رژیم نوری دیده شد. میزان آنتوسیانین و فلاوونوئید در اغلب نمونه ها ، تفاوت معنی دار بین برگ های سایه ای با برگ­های آفتابی نشان نداد. در بیشتر نمونه ها ، برگ های آفتابی میزان پرولین، پروتئین و قند بیشتری نسبت به برگ های هم ردیف سایه ای داشتند و بیشترین میزان این ترکیبات در برگ های جوان ( بالایی) و یا بالغ ( میانی) هر ۲ رژیم نوری دیده شد. نتایج بررسی میزان عناصر نشان داد که به جز منیزیم که برای هر دو نوع برگ­های سایه ای و آفتابی تفاوت غیرمعنی­دار  نشان داد ، در اغلب نمونه­ها، برگ­های سایه ای میزان عناصر کلسیم، سدیم، پتاسیم و فسفر بیشتری از برگ های آفتابی داشتند. از نظر تأثیر سن برگ بر روی این عناصر، بالاترین میزان کلسیم و منیزیم در برگ­های پایینی ( مسن ) هر دو رژیم نوری دیده شد. در خرداد بالاترین میزان فسفر، در برگ­های بالایی هر دو رژیم نوری وجود داشت.

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                            

چکیده………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱

پیش گفتار    …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲

فصل اول: مروری بر تحقیقات گذشته…………………………………………………………………………………………………. ۳

۱-۱- رده بندی یاس زرد ………………………………………………………………………………………………………………….. ۴

۱-۲- خاستگاه………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۴

۱-۳- ویژگی های گیاه شناختی و سیستماتیکی یاس زرد………………………………………………………………………. ۴

۱-۴- شرایط زیستگاه………………………………………………………………………………………………………………………… ۵

۱-۵- روش تکثیر………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶

۱-۶- کاربردهای یاس زرد………………………………………………………………………………………………………………….. ۶

۱-۷- رده­بندی ارقام زراعی………………………………………………………………………………………………………………… ۶

۱-۸- نور………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۶

۱-۹- فتوسنتز در محیط های سایه و آفتاب………………………………………………………………………………………….. ۷

۱-۱۰- تفاوت های برگ های سایه­ای و آفتابی……………………………………………………………………………………… ۸

۱-۱۰-۱- تفاوت های ساختاری……………………………………………………………………………………………………. ۸

۱-۱۰-۲- تفاوت های بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………………………. ۹

۱-۱۰-۲-۱- تفاوت در میزان رنگیزه ها…………………………………………………………………………………… ۹

۱-۱۰-۲-۲- تفاوت در میزان پرولین……………………………………………………………………………………….. ۱۱

۱-۱۰-۲-۳- تفاوت در میزان کربوهیدرات ها………………………………………………………………………….. ۱۲

۱-۱۰-۲-۴- تفاوت در میزان پروتئین……………………………………………………………………………………… ۱۲

۱-۱۱- ویژگی های برگ های جوان و مسن…………………………………………………………………………………………. ۱۳

۱-۱۱-۱- تفاوت ساختار کلروپلاست در برگ های جوان و مسن…………………………………………………….. ۱۶

۱-۱۲- عناصر……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۷

فصل دوم: مواد و روش ها…………………………………………………………………………………………………………………. ۲۰

۲-۱- موقعیت جغرافیایی شهرستان مرند…………………………………………………………………………………………….. ۲۱

۲-۲- جمع­آوری نمونه های گیاهی……………………………………………………………………………………………………… ۲۱

۲-۳- سنجش کلروفیل و کاروتنوئید…………………………………………………………………………………………………….. ۲۲

۲-۴- سنجش آنتوسیانین……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۲

۲-۵- سنجش فلاوونوئید……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳

۲-۶- سنجش پرولین…………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳

۲-۷- سنجش پروتئین………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۴

۲-۸- سنجش قندهای محلول و نامحلول……………………………………………………………………………………………… ۲۶

۲-۹- سنجش عناصر………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۷

۲-۹-۱- سنجش کلسیم و منیزیم ……………………………………………………………………………………………………. ۲۸

۲-۹-۲- سنجش سدیم و پتاسیم……………………………………………………………………………………………………… ۲۸

۲-۹-۳- سنجش میزان فسفر…………………………………………………………………………………………………………… ۲۸

۲-۱۰- پردازش داده ها……………………………………………………………………………………………………………………… ۲۹

فصل سوم: نتایج………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۰

۳-۱- تغییرات میزان کلروفیل a………………………………………………………………………………………………………….. 31

3-2- تغییرات میزان کلروفیل b…………………………………………………………………………………………………………. 33

3-3- تغییرات میزان کاروتنوئید………………………………………………………………………………………………………….. ۳۴

۳-۴- تغییرات میزان آنتوسیانین ها……………………………………………………………………………………………………… ۳۵

۳-۵- تغییرات میزان فلاوونوئیدها………………………………………………………………………………………………………. ۳۷

۳-۵-۱- تغییرات میزان فلاوونوئیدها در طول موج  nm270  ………………………………………………………… ۳۷

۳-۵-۲- تغییرات میزان فلاوونوئیدها در طول موج  nm300………………………………………………………….. 38

3-5-3 تغییرات میزان فلاوونوئیدها در طول موج  nm330…………………………………………………………….. 39

3-6- تغییرات میزان پرولین……………………………………………………………………………………………………………….. ۴۱

۳-۷- تغییرات میزان پروتئین……………………………………………………………………………………………………………… ۴۳

۳-۸- تغییرات میزان قند محلول…………………………………………………………………………………………………………. ۴۴

۳-۹- تغییرات میزان قند نامحلول………………………………………………………………………………………………………. ۴۶

۳-۱۰- تغییرات میزان عناصر……………………………………………………………………………………………………………… ۴۸

۳-۱۰-۱- تغییرات میزان کلسیم……………………………………………………………………………………………………. ۴۸

۳-۱۰-۲- تغییرات میزان منیزیم……………………………………………………………………………………………………. ۵۰

۳-۱۰-۳- تغییرات میزان پتاسیم……………………………………………………………………………………………………. ۵۱

۳-۱۰-۴- تغییرات میزان سدیم…………………………………………………………………………………………………….. ۵۳

۳-۱۰-۵- تغییرات میزان فسفر……………………………………………………………………………………………………… ۵۴

فصل چهارم :بحث و نتیجه گیری ………………………………………………………………………………………………………. ۸۱

۴-۱- تفسیر نتایج حاصل از میزان کلروفیل a و b………………………………………………………………………………… 82

4-2- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان کاروتنوئید……………………………………………………………………. ۸۳

۴-۳- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان آنتوسیانین……………………………………………………………………. ۸۴

۴-۴- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان فلاوونوئیدها………………………………………………………………… ۸۵

۴-۵- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان پرولین…………………………………………………………………………. ۸۵

۴-۶- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان پروتئین……………………………………………………………………….. ۸۶

۴-۷- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان قند محلول و قند نامحلول…………………………………………….. ۸۷

۴-۸- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان کلسیم و منیزیم…………………………………………………………….. ۸۸

۴-۹- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان سدیم و پتاسیم……………………………………………………………… ۸۹

۴-۱۰- تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری میزان فسفر…………………………………………………………………………. ۹۰

پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۹۱

منابع فارسی ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ۹۲

منابع انگلیسی …………………………………………………………………………………………………………………………………… ۹۲

Abstract………………………………………………………………………………………………………………………………………… 96

 

فهرست جداول

عنوان                                                                                                      

جدول ۳-۱- مقادیر کلروفیلa  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۷

جدول ۳-۲- مقادیر کلروفیلb  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۷

جدول ۳-۳- مقادیر کاروتنوئید در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۸

جدول ۳-۴- مقادیر آنتوسیانین در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۸

جدول ۳-۵- مقادیر فلاوونوئید در طول موج nm270  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۹

جدول ۳-۶- مقادیر فلاوونوئید در طول موج nm300  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۹

جدول ۳-۷- مقادیر فلاوونوئید در طول موج nm330  در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۰

جدول ۳-۸- مقادیر پرولین در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۰

جدول ۳-۹- مقادیر پروتئین در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۱

جدول ۳-۱۰- مقادیر قند محلول در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۱

جدول ۳-۱۱- مقادیر قند نامحلول در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۲

جدول ۳-۱۲- مقادیر کلسیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۲

جدول ۳-۱۳- مقادیر منیزیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۳

جدول ۳-۱۴- مقادیر پتاسیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۳

جدول ۳-۱۵- مقادیر سدیم در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۴

جدول ۳-۱۶- مقادیر فسفر در برگ های بالایی، میانی و پایینی سایه ای و آفتابی نمونه برداری شده در ساعات مختلف روز در ماه های خرداد و مرداد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۴

 

فهرست نمودارها

عنوان

نمودار ۳-۱- غلظت کلروفیل a در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه         ۶۵

نمودار ۳-۲- غلظت کلروفیل a در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۵

نمودار ۳-۳- غلظت کلروفیلb در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه          ۶۶

نمودار ۳-۴- غلظت کلروفیل b در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۶

نمودار ۳-۵- غلظت کاروتنوئید در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه         ۶۷

نمودار ۳-۶- غلظت کاروتنوئید در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۷

نمودار ۳-۷- غلظت آنتوسیانین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه         ۶۸

نمودار ۳-۸- غلظت آنتوسیانین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه          ۶۸

نمودار ۳-۹- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm270 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۹

نمودار ۳-۱۰- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm270 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۹

نمودار ۳-۱۱- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm300 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۷۰

نمودار ۳-۱۲- غلظت فلاونوئید در طول موج  nm300 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۰

نمودار ۳-۱۳- غلظت فلاوونوئید در طول موج   nm330 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۷۱

نمودار ۳-۱۴- غلظت فلاوونوئید در طول موج  nm330 در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۱

نمودار ۳-۱۵- غلظت پرولین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۲

نمودار ۳-۱۶- غلظت پرولین در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۲

نمودار ۳-۱۷- غلظت پروتیئن در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه          ۷۳

نمودار ۳-۱۸- غلظت پروتیئن در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه           ۷۳

نمودار ۳-۱۹- غلظت قند محلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه      ۷۴

نمودار ۳-۲۰- غلظت قند محلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه       ۷۴

نمودار ۳-۲۱- غلظت قند نامحلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه     ۷۵

نمودار ۳-۲۲- غلظت قند نامحلول در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه      ۷۵

نمودار ۳-۲۳- غلظت کلسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۶

نمودار ۳-۲۴- غلظت کلسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه ۷۶

نمودار ۳-۲۵- غلظت منیزیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۷

نمودار ۳-۲۶- غلظت منیزیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه ۷۷

نمودار ۳-۲۷- غلظت پتاسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه            ۷۸

نمودار ۳-۲۸- غلظت پتاسیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه ۷۸

نمودار ۳-۲۹- غلظت سدیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه ۷۹

نمودار ۳-۳۰- غلظت سدیم در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه  ۷۹

نمودار ۳-۳۱- غلظت فسفر در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در خرداد ماه ۸۰

نمودار ۳-۳۲- غلظت فسفر در برگ های سایه ای و آفتابی در موقعیت های مختلف برداشت شده در ساعات مختلف روز در مرداد ماه  ۸۰

 

 

 

فهرست اشکال

عنوان                                                                                                                   

شکل ۲-۱- منحنی استاندارد پرولین……………………………………………………………………………………………………. ۲۴

شکل ۲-۲- منحنی استاندارد پروتئین………………………………………………………………………………………………….. ۲۵

شکل ۲-۳- منحنی استاندارد قند………………………………………………………………………………………………………… ۲۷

 شکل ۲-۴- منحنی استاندارد فسفر……………………………………………………………………………………………………….. ۲۹

 

 

منابع فارسی

۱)   زایگر، ا.، ل.، ۲۰۰۲، فیزیولوژی گیاهی، ویرایش سوم، ترجمه گروه مترجمین، انتشارات خانه زیست شناسی ، صفحات ۱۹۳، ۲۱۰، ۲۱۴٫

۲)   سید مرندی، ه.، ۱۳۸۷، نگاهی به تاریخ مرند، انتشارات احساس، صفحه ۴۳٫

۳)   لمبرز، ه.، ف.، پونز، ت.، ۱۳۸۴، اکوفیزیولوژی گیاهی، ترجمه کوچکی، ع. و همکاران، جلد ۱، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، صفحات ۶۳، ۶۴ ،۷۷٫

۴)   مظفریان، و.، ۱۳۸۳، درختان و درختچه های ایران، صفحه ۴۵۳٫

۵)   مؤمن رومیانی، ع.، ۱۳۸۰، معرفی یک صد گونه درخت و درخچه زینتی مناسب برای طراحی فضای سبز، انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، صفحه ۳۸٫

۶)   می نارد، جی. ه.، اورکات، د. ام.، ۱۳۷۲، فیزیولوژی گیاهان در شرایط دشوار، ترجمه حکمت شعار، ح.، انتشارات نیکنام، صفحات ۱۰۹ و ۱۳

دانلود فایل

پایان نامه تاثیر روزی (حلال و حرام) بر زندگی انسان

چکیده:

رزق و روزی یکی از مهمترین مسائل معیشتی انسان است که از جمله معنای آن عبارت است از عطا و بخشش مستمر و هر آنچه از سوی مروزق مورد انتظار قرار بگیرد و بقای روزی خوار بدان ادامه یابد و حوائجش  را بر آورده می سازد. رزق انواع مختلفی دارد که عبارتند از رزق تکوینی و تشریعی . رزق حلال وحرام- رزق کریم- رزق حسن و…. که هر کدام در جای خود بحث شده است انسان برای بدست آوردن رزق باید از راه حلال تلاش کند تا بتواند رزق مادی را فراهم سازد تا مقدمه ای شود برای وصول به رزقهای معنوی که همان رزق حقیقی به شمار می آید.

بدیهی است که رازق حقیقی خداست؛ مرزوق تمام بندگان و موجودات در زمین است. و عمده ترین راه دست یابی به رزق کار و تلاش است- البته کسب وکار حلال و مورد تأیید اسلام نه هر کاری، البته نباید غافل شد که مقدار روزی هر جنبنده نزد خداوند متعال معلوم و مقدّر است و از طرف خداوند روزی هر شخصی تضمین شده است و مقدّر بودن آن نیز منافاتی با حکمت و عدالت پروردگار و نیز با تلاش و کوشش شخص ندارد و اگر اختلافی در مقدار روزی افراد وجود دارد بی دلیل نیست وحتماًحکمتی دارد. البته عوامل زیادی در وسعت روزی و تنگی آن وجود دارد که به چند مورد آن اشاره شده است. از جمله  اسباب ازدیاد رزق عبارتند از: انفاق، دعا، صبر و… و از اموری که باعث تنگی روزی می شود: ترک واجبات، اسراف و انجام گناه و… می باشد.

 و نیز به آثار و ثمرات روزی حلال و حرام اشاره شده است که عبارت است از تأثیر آن بر نسل فرزندان بر خود شخص و بر جامعه و بر عبادات و…

البته عوامل گرایش به مال حرام عبارتند از: وسوسه های شیطانی، جهل و نادانی، محیط، فقر و تنگ دستی و… می باشد که همه این امور با توجه به آیات و روایات اهل بیت( علیه السلام)جمع آوری شده است.

فهرست مطالب

مقدمه

کلیات تحقیق:

تعریف و تبیین موضوع

ضرورت و اهمیت و اهداف تحقیق

پیشینه موضوع

فرضیه ها و سوالات اصلی وفرعی

روش تحقیق

واژگان کلیدی

زمان بندی مراحل انجام تحقیق

محدودیتها و مشکلات

فصل اول :  رزق

۱-۱٫ معنای رزق

۱-۲٫ منابع رزق

۱-۳٫ روزی دهنده کیست؟

۱-۴٫ انواع روزی

۱-۵٫ قانون روزی

۱-۶٫ نکاتی در مورد روزی بخشی خداوند

 

فصل دوم : مصادیقی از روزی حلال و حرام

۲-۱٫ بخشی از مصادیق روزی حلال

۲-۱-۲٫ ارزش کسب و کار حلال

۲-۲٫ بخشی از مصادیق روزی حرام

۲-۲-۱٫ حق الناس

۲-۲-۲٫ معاملات

۲-۳٫ عوامل گرایش به مال حرام

 

فصل سوم: آثار و تاثیرات روزی حلال و حرام

۳-۱٫  آثار روز ی حلال

۳-۲٫  آثار روزی حرام

 

فصل چهارم: اسباب وسعت و تنگی روزی

۴-۱ معیار گستردگی و تنگی روزی

۴-۲ اسباب وسعت روزی

۴-۳-۱٫ اسباب تنگی روزی

نتیجه

فهرست منابع و مآخذ

دانلود فایل

پایان نامه تأثیر تلویزیون بر زبان و مهارتهای گفتاری کودکان و نوجوانان

  موضوع ارتباطات و وسائل ارتباط جمعی در گذر از پایان دو هزاره میلادی به جایی رسیده که با بسیاری از پدیده ها و امور دیگر حیات ما مرتبط شده و بر آنها تأثیر گذارده است. امروزه       رسانه هایی مانند تلویزیون، رادیو، ماهواره، روزنامه ها، مجلات، رایانه و اینترنت باعث شده است که نوع ارتباطات بیشتری متفاوت از گذشته شده و نوع نگاه انسان به ارتباطات نسبت به گذشته نگاه دیگری باشد. این رسانه ها باعث شده است تا انسانها راحت تر و بهتر بتوانند باهم ارتباط برقرار نمایند و در نتیجه به یکدیگر نزدیک تر شوند. این نزدیکی بین انسانها که همان بحث «دهکده جهانی» می باشد، باعث شده است که افراد از لحاظ فرهنگی به یکدیگر نزدیکتر شده و بتوانند بر یکدیگر تأثیر گذاشته و تعامل داشته باشند. تلویزیون، روزنامه ها و اینترنت به طور روزافزون فرهنگ یکپارچگی را تبلیغ می کند و زبان به عنوان عامل اصلی انتقال فرهنگ بیش از بقیه موارد تحت تأثیر این پدیده های جهانی قرار دارد. حتی وجود این رسانه ها در خانه ها و در میان کودکان و نوجوانان باعث شده است که نقش پدر و مادر که به عنوان مهمترین عوامل تأثیر گذار بر فرهنگ و زبان کودک هستند کم رنگ شده و معلمان نیز به عنوان یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار بر فرهنگ و زبان کودکان و نوجوانان آن نقش تأثیر گذار خود را نسبت به گذشته از دست بدهند. به همین دلیل، بسیاری از موضوع های مرتبط با مباحث ارتباطات، مورد توجه اندیشمندان رشته های مختلف علوم قرار گرفته و جزو مباحث بین رشته ای این علم کم سابقه، اما با اهمیت، محسوب می شوند.

      فهرست مطالب

عنوان                                                                                                        صفحه

 

مقدمه                      …………………………………………………………………………   ۱

فصل اول: زبان آموزی           ……………………………………………….. ۴

     ۱- زبان آموزی  ………………………………………………………………… ۵

     ۲- نظریه های زبان آموزی      …………………………………………………         ۶

الف- نظریه شناخت گرایی     ………………………………………………         ۶

ب- نظریه شرطی شدگی رفتار زبانی        ……………………………………     ۷

ج- نظریه ذاتی، ذهنی بودن زبان       ……………………………………….            ۱۱

د) ویگوتسکی و ارتباط اجتماعی      ………………………………………            ۱۳

      ۳- مهارتهای گفتاری     …………………………………………………………….      ۱۶

      ۴- مراحل رشد گفتاری            …………………………………………………………  ۱۷

            الف- مرحله اول: پیش زبانی               ………………………………………………            ۱۷

            ب- مرحله دوم: گفتار تکواژه ای   …………………………………………            ۱۸

            ج- مرحله سوم: گفتار دو واژه ای یا تلگرافی      …………………………….    ۱۹

            هـ- مرحله چهارم: گفتار پیشرفتی    …………………………………………            ۲۰

            و- مرحله پنجم: تلفظ صحیح صداها                ……………………………………..         ۲۰

     ۵ – گفتار ثابت   …………………………………………………………………  ۲۱

     ۶- مهارت شنیداری   …………………………………………………………….            ۲۲

فصل دوم: تلویزیون و رشد مهارتهای گفتاری       …………………………..      ۲۵

     ۱- هدف پژوهش            …………………………………………………………………  ۲۶

     ۲- تاریخچه تلویزیون     …………………………………………………………….       ۲۷

     ۳- تلویزیون و کودک      ……………………………………………………………     ۲۸

    ۴- تلویزیون و اجتماع      …………………………………………………………….      ۳۲

     ۵- تلویزیون و برنامه های آن  ……………………………………………………….      ۳۴

الف- برنامه های کودک و نوجوان               ………………………………………..          ۳۶

ب- مجموعه های تلویزیونی                  ……………………………………………..         ۳۸

ج- تبلیغات بازرگانی                  ………………………………………………………          ۴۰

      ۶- متغیرهای محتوای تلویزیون            ………………………………………………….            ۴۲

       ۷- شیوه های نظری    …………………………………………………………….         ۴۴

            الف- نظریه کشت     ………………………………………………………….            ۴۴

            ب- نظریه فراگیری اجتماعی    ……………………………………………….         ۴۵

            ج- نظریه پالایش      ………………………………………………………….            ۴۵

            د- نظریه یادگیری اجتماعی ………………………………………………….            ۴۶

            هـ- نظریه عدم بازداری      ……………………………………………………..        ۴۷

            و- نظریه توجیه          ………………………………………………………….            ۴۸

       ۸- روش اندازه گیری       …………………………………………………………       ۴۸

   مشاهده            ……………………………………………………………….            ۵۰

       ۹- روش تحقیق            …………………………………………………………………. ۵۳

فصل سوم: تأثیر تلویزیون بر مهارتهای گفتاری و برخی نتایج نظری و کاربردی آن ……….. ۵۹

      ۱- واژگان          …………………………………………………………………. ۵۹

      ۲- ساختهای دستوری         ………………………………………………………          ۶۴

الف- گروه اسمی     ………………………………………………………….            ۶۹

ب- گروه صفتی      ……………………………………………………………          ۷۱

ج- گروه قیدی      …………………………………………………………….           ۷۳

د- گروه حرف اضافه ای     ………………………………………………….            ۷۵

هـ- گروه فعلی       …………………………………………………………….           ۷۷

و- ساختار جملات   ………………………………………………………….            ۸۱

       ۳- گسترش زبان معیار     ………………………………………………………….       ۷۸

            الف- لهجه     …………………………………………………………………. ۷۸

            ب- گونه زبانی گسترش یافته و محدود       …………………………………..    ۹۲

     ۴- گسترش اصطلاحات و تکیه کلام ها          ………………………………………….           ۹۶

     ۵- خطاهای گفتار          …………………………………………………………………. ۹۹

فصل چهارم: نتیجه گیری و پیشنهادات     ……………………………………….   ۱۰۲

پیوست                     …………………………………………………………………. ۱۰۸

     ۱- گروه یک: گروهی که مدت زمان کمتری تلویزیون تماشا کرده اند   …………..      ۱۰۹

(زمان در این گروه (۱-) است)

            الف- دختران     ……………………………………………………………….            ۱۰۹

            ب- پسران      …………………………………………………………………. ۱۱۵

     ۲- گروه دو: گروهی که مدت زمان بیشتری تلویزیون تماشا کرده اند  ……………..      ۱۱۹

(زمان در این گروه (۴+) است)

            الف- دختران    ………………………………………………………………. ۱۱۹

             ب- پسران     …………………………………………………………………  ۱۲۸

کتابنامه          ………………………………………………………………………   ۱۳۵

 

منابع:

باطنی، محمد رضا، زبان و تفکر، ۱۳۷۸، تهران؛ آبانگاه.

بلیایف، بوریس، ۱۳۶۸، روان شناساسی آموزش زبان خارجی؛ ترجمه امیر فرهمندپور، مرکز نشر نشر دانشگاهی.

پویا، علیرضا، ۱۳۷۷، پژوهش و سنجش، سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، انتشارات امیر کبیر.

جاویدان، محسن، ۱۳۶۷، تاریخ اختراعات، تهران: انتشارات اقبال.

جهانگیری، نادر، ۱۳۷۸، زبان: بازتاب زمان، فرهنگ و اندیشه، تهران: انتشارات آگاه.

دور، امه، ۱۳۷۴، تلویزیون و کودکان رسانه ای خاص برای مخاطبان خاص، ترجمه علی رستمی، انتشارات سروش


دانلود فایل

پروژه تاثیر ارتعاشات مکانیکی بر ساختار میکروسکوپی آلومینیوم

چکیده :

اثر لرزش مکانیکی با فرکانس های غیر ثابت وشیب ثابت روی ساختارهای میکرو و خصوصیات مکانیکی آلومینیوم A380  مورد بحث قرار گرفت .پایان بسامد بهترین لرزش و بهسازی های مکانیکی بخاطر لرزش و اندازه گیری کمیت اجزای ساختار میکرو ، هدف تحقیق است . پس ، نمونه های A380 مذاب تحت ۷ بسامد مختلف قرار گرفته است و بدون استفاده از اصلاح کننده آنها ریخته گری می شوند .با داشتن نتایج تجربیات انجام شده ، فرکانس نمونه گیری ریخته گری شده بعنوان بهترین فرکانس با ۷۶/۵۴ درصد با ۶۰ هرتز کاهش فاصله بندی دندریت ، ۱/۷ درصد کاهش در چگالی ، ۴۳% کاهش انبساط بازده ، ۳۵/۵۰ % کاهش در قابلیت کششی و سرانجام ۶/۲۹۱ % در درصد افزایش طول ( کشیدگی ) مطرح شده است . در واقع بکارگیری لرزش نه تنها باعث کاهشی کلی در اندازه ی اجزای ساختار میکرو می شود . بلکه کاهش و انتقال تخلخل را امکان می سازد ، و نبود مذاب های داده شده یک راه تأثیر گذار در میان تشدید پدیده ای بنام feed را فراهم خواهد ساخت .

فهرست  مطالب.. صفحه

فصل اول مقدمه. ۱

مقدمه. ۲

١-١-طبقه بندی آلیاژهای آلومینیوم. ۳

١-١-١-آلیاژهای Al-Si: 3

١-١-۴- مشخصات کلی آلیاژ Al-Cu: 5

١-٢-اولین کاربرد ارتعاشات.. ۵

١-٣-تعریف ارتعاشات.. ۵

١-۴-مقایسه ارتعاشات مکانیکی با ارتعاشات الکترومغناطیس… ۷

١-۵-ارتعاشات التراسونیک… ۷

١-۵-١تاثیر ارتعاشات  التراسونیک بر مورفولوژی Si یوتکتیک… ۸

١-۶-آنالیز ترکیب شیمیایی برخی آلیاژهای آلومینیوم با سیلسیم بالا. ۹

١-۶-١-آلومینیوم       A360 9

1-6-2- کاربردها ۹

۱-۶-۳- خواص مکانیکی.Al360 9

1-6-4- خواص الکتریکی: ۱۰

۱-۶-۵- خواص آلومینیوم. ۱۰

۱-۶-۶- مشخصات ساختاری: ۱۰

۱-۶-۷- مشخصات حجمی : ۱۰

١-۷-آلومینیومA380 11

1-7-1- کاربردها ۱۱

۱-۷-۲-خواص مکانیکی: ۱۱

۱-۷-۳- خواص حرارتی: ۱۲

۱-۷-۴- خواص حرارتی: ۱۲

۱-۷-۵- مشخصات ساختاری: ۱۲

۱-۷-۶- درجه حرارت اجرای آنیل: ۱۲

۱-۷-۷- درجه حرارت تنش‌زدایی: ۱۲

۱-۷-۸-  مشخصات حجمی: ۱۲

۱-۷-۹- خواص الکتریکی: ۱۳

١-۸-آلومینیوم         A383. 13

1-8-1- کاربردها ۱۳

۱-۸-۲- خواص مکانیکی: ۱۳

۱-۸-۳- خواص حرارتی: ۱۴

۱-۸-۴- مشخصات ساختاری: ۱۴

١-۸-۵- آلومینیوم             A390 15

1-8-6-کاربردها ۱۵

۱-۸-۷-خواص حرارتی: ۱۵

۱-۸-۸- مشخصات حجمی: ۱۵

فصل دوم بررسی عوامل موثر برریز دانگی آلیاژهای آلومینیوم. ۱۶

٢- بررسی روشهای مختلف ریز کردن دانه. ۱۷

٢-١-روشهای گرمایی: ۱۷

٢-١-١- تاثیر سرعت سرد کردن بر اندازه دانه: ۱۷

٢-١-٢-اثر فوق ذوب بر ریز دانگی آلیاژهای آلومینیوم: ۱۹

٢-١-٣- تاثیر فشار در ریز کردن دانه ها : ۱۹

٢-٢- روشهای شیمیایی.. ۱۹

٢-٢-١- ریز دانگی با استفاده از ریز کننده ها: ۱۹

۲-۲-۲-استفاده از پودر فلزات بعنوان جوانه زا: ۲۰

٢-٣- روشهای دینامیکی.. ۲۱

٢-٣-١-ریزکردن دانه هاازطریق همزدن مذاب بااستفاده ازحبابهای گازدرخلال انجماد : ۲۱

٢-٣-٢- ریز کردن دانه ها با استفاده از پوششهای فرار: ۲۲

٢-٣-٣- بررسی اثرات لرزانش مذاب در خلال انجماد بر روی ریز دانگی آلیاژهای آلومینیم : ۲۳

۲-۴- روش همزدن مکانیکی.. ۲۴

٢-۴-١-بررسی اثر شرایط مختلف همزدن مکانیکی بر ساختار انجمادی آلیاژAL-20%Si 24

٢-۴-٢-مواد لازم جهت آزمایش همزدن مذاب.. ۲۴

٢-۴-٣-انواع روشهای همزدن. ۲۶

٢-۴-۴-بررسی ساختارمیکروسکوپی آلیاژ هیپریوتکتیک با توجه به سرعت وزمان لرزانش… ۲۶

٢-۴-۵-مقایسه روی ساختارمیکروسکوپی آلیاژ هیپریوتکتیک با توجه به سرعت وزمان همزدن مکانیکی.. ۳۱

فصل سوم بررسی تاثیر ارتعاشات مکانیکی درحین انجماد بر خواص مکانیکی و ریزساختار آلیاژ آلومینیوم A380  ۳۵

٣-١-روش انجام آزمایش… ۳۶

٣-٢-مشاهدات.. ۳۸

٣ -۳- بحث.. ۴۲

٣-٣-١-ارتباط بین خواص مکانیکی و اجزای ریزساختاری.. ۴۲

٣-٣-١-٢- تنش خمشی.. ۴۵

٣-٣-١-٣بارش دندریت‌ها ۴۵

٣-٣-١-۴-کاهش در زمان انجماد. ۴۷

٣-٣-١-۵-فرایند حفره زدایی.. ۴۷

۲-۴-تغییرات چگالی.. ۴۹

۳-٣-٣- تغییرات سختی.. ۵۰

فصل۴ نتیجه گیری.. ۵۲

منابع. ۵۴

 

فهرست اشکال. صفحه

شکل (۲-۱) نتایج حاصل از اتدازه دانه در ضخامت مختلف نمونه پله ای ]۵[. ۱۸

شکل۲-۲-تصویر دستگاه همزن مکانیکی و کوره در حالت باز]۳[. ۲۵

شکل۲-۳-ساختار میکروسکوپی آلیاژ AL-20%Si در حالت مرجع با مورفولوژی الف )تیغه ای.. ۲۷

شکل۲-۴-ساختار میکروسکوپی آلیاژAL-20%SIدر شرایطی که همزدن مکانیکی از درجه حرارت۷۰۵)۱۰درجه بالای دمای ذوب)تا دمای۶۳۵ با سرعت های همزدن الف)۱۵۰ ب)۳۰۰ ج)۴۵۰ دور بر دقیقه انجام گرفته و تا مدت زمان۵دقیقه بصورت همدما ادامه یافته ودر نهایت مخلوط مذاب-جامد در قالب فلزی ریخته شده است.]۳[. ۲۸

شکل۲-۵--ساختار میکروسکوپی آلیاژAL-20%SIدر شرایطی که همزدن مکانیکی از درجه حرارت۷۰۵)۱۰درجه بالای دمای ذوب)تا دمای۶۳۵ با سرعت های همزدن الف)۱۵۰ ب)۳۰۰ ج)۴۵۰ دور بر دقیقه انجام گرفته و تا مدت زمان ۱۰دقیقه بصورت همدما ادامه یافته ودر نهایت مخلوط مذاب-جامد در قالب فلزی ریخته شده است.]۳[. ۲۸

شکل۲-۶-ساختار میکروسکوپی آلیاژAL-20%SIدر شرایطی که همزدن مکانیکی از درجه حرارت۷۰۵)۱۰درجه بالای دمای ذوب)تا دمای۶۳۵ با سرعت های همزدن الف)۱۵۰ ب)۳۰۰ ج)۴۵۰ دور بر دقیقه انجام گرفته و تا مدت زمان۱۵دقیقه بصورت همدما ادامه یافته ودر نهایت مخلوط مذاب-جامد در قالب فلزی ریخته شده است ]۳[. ۲۹

شکل۲-۷-ساختار میکروسکوپی آلیاژAL-20%SIدر شرایطی که همزدن مکانیکی از درجه حرارت۷۰۵)۱۰درجه بالای دمای ذوب)تا دمای۶۳۵ با سرعت های همزدن الف)۱۵۰ ب)۳۰۰ ج)۴۵۰ دور بر دقیقه انجام گرفته و تا مدت زمان۱۰دقیقه بصورت همدما ادامه یافته ودر نهایت مخلوط مذاب-جامد در قالب فلزی ریخته شده است.]۳[. ۲۹

شکل۲-۸- ساختار میکروسکوپی آلیاژ  AI -20%SIدر شرایطی که هم زدن مکانیکی از درجه حرارت C705باسرعت هم زدن ۱۵۰دوربر دقیقه انجام گرفته وتا پایان دامنه انجما د ادامه یافته ودر نهایت مخلوط مذاب جامد در قالب فلزی ریخته شده است .الف) ساختار میکروسکوپی آلیاژ  شامل سیلیسیم اولیه و ب)زمینه یوتکتیک.]۳[. ۳۰

شکل ۹- الف تغییرات اندازه متوسط ذرات فاز جامد اولیه رابرحسب سرعت هم زدن در شرایطی که هم زدن مکانیکی از درجه حرارت C705(C10بالای دمای ذوب )تادمای C635 در مدت زمانهای مختلف بصورت همدما انجام گرفته و همچنین تغییرات اندازه متوسط ذرات فاز جامد اولیه در شرایطی مه هم زدن از درجه C635 بطور هم دما به مدت ۱۰دقیقه انجام گرفته است رانشان می دهد . ۳۰

شکل ۹- ب (A.R) ASPECT RATIO ذرات فاز جامد اولیه رابرحسب سرعت هم زدن در شرایطی که هم زدن مکانیکی از درجه حرارت C705(C10بالای دمای ذوب )تادمای C635 در مدت زمانهای مختلف بصورت همدما انجام گرفته و همچنین تغییرات نسبت طول به عرض ذرات فاز جامد اولیه در شرایطی که هم زدن مکانیکی از درجه حرارتC635 بصورت هم دما به مدت ۱۰دقیقه انجام گرفته است رانشان می دهد . ۳۰

شکل۲-۹- الف- اندازه متوسط ذرات فاز جامد اولیه(ب)نسبت طول به عرض ذرات سیلیسیم اولیه را حسب سرعت هم زدن در شرایطی که هم زدن مکانیکی از درجه حرارت C705(C10بالای دمای ذوب )تادمای C635 در مدت زمانهای مختلف بصورت همدما انجام گرفته وتا مدت زمان ۱۵،۱۰،۵دقیقه بصورت همدما ادامه یافته است وزمان “۱۰”دقیقه ،هم زدن مکانیکی از درجه حرارتC635 بصورت هم دما به مدت ۱۰دقیقه بصورت همدما   انجام گرفته است. ]۳[. ۳۱

شکل ۸- ب. در شکل ۱۰تاثیر جابجایی مذاب رابرروی لایه نفوذی نشان می دهد. همانطور که در شکل ۱۰ مشاهده می شود با افزایش لایه نفوذی نیز کاهش می یابد و هم زدن نیز بدلیل افزایش جابجایی مذاب موجب کاهش لایه نفوذی می شود و با توجه به معادله ۱ {۱۰}با کاهش لایه نفوذی در یک سرعت انجماد ثابت ،فاکتور شکل افزایش می یابد و یا بعبارت دیگر A.R کاهش می یابد. ۳۲

شکل۲-۱٠- اثر جابجایی و نفوذ بر تغییر غلظت در جلوی فصل مشترک مذاب جامد و ضخامت لایه نفوذی &الف)جابجایی ب)جابجایی و نفوذ ج)فقط نفوذ  ]۳[  ……………………………………………………………………………………………………………………………..۳۲

 

 

 

 

فهرست  جداول. صفحه

(جدول۱-۱)آنالیز ترکیب شیمیاییA360، ]۴[۹

 (جدول۱-۲) آنالیز ترکیب شیمیاییA380، ]۴[. ۱۱

(جدول۱-۳) آنالیز ترکیب شیمیاییA383، ]۴[ ۱۳

جدول(۱-۴) آنالیز ترکیب شیمیاییA390، ]۴[ ۱۵

جدول (۲-۱)تاثیر سرعت سرد شدن با تغییر نوع قالب و دمای فوق گداز بر روی اندازه دانه های نمونه۱۸

جدول۳-۱٫ آنالیز شیمیایی آلیاژ A380 استفاده شده ]۱ [ ۳۶

جدول ۳-۲ راهنمای کد گذاری نمونه‌ها ]۱ [ ۳۸

جدول ۳-۳٫ مقادیر  و  و درصد تغییرات طول نسبی مربوط به قسمت‌های میانی از قطعات.. ۴۱

جدول ۳-۴٫ کمیت‌های فیزیکی و مکانیکی اندازه‌گیری شده  ]۱ [ ۴۱

 جدول۳-۵٫ میزان سختی عناصر آلومینیوم و سیلیسیم. ۵۱

دانلود فایل